Vaša povaha závisí aj od toho, kedy ste sa narodili

01.01.2016 18:44

Vedci študovali 400 ľudí a zistili, že osobnosť človeka určuje leto alebo zima.

 

Výskumy ukazujú, že ľudia narodení v lete budú oveľa pravdepodobnejšie trpieť výkyvmi nálad. Deti narodené v zime však nemajú predpoklady pre smútok či depresie.

Zistili, že signifikantný počet ľudí s „cyklotýmnym“ temperamentom, vyznačujúcim sa rýchlymi, častými výkyvmi medzi smutnou a veselou náladou, sa narodil v lete. Štúdia tiež zistila, že u ľudí narodených na jeseň je menej pravdepodobné, že budú depresívni, zatiaľ čo u narodených v zime je menej pravdepodobné, že budú podráždení.

 

Vojvodkyňa z Cambridge Kate sa narodila v zime, 9. januára, čo podľa štúdie znamená, že je menej pravdepodobné, že bude podráždená. Roy Keane, bývalý futbalista Manchestru United, výsostne horkokrvný hráč sa narodil v auguste, je teda jasné, že podlieha zmenám nálad. Mary Berryová, stále veselá moderátorka Great British Bake Off, sa narodila na jar, keď sa podľa štúdie rodia veľmi pozitívni ľudia.

Iný odborník, profesor Eduard Vieta povedal: „Aj keď sa genetické a environmentálne faktory výrazne podieľajú na temperamente, teraz vieme, že obdobie narodenia hrá tiež svoju úlohu.“

 

Späť

© 2015 Všetky práva vyhradené.

Tvorba webových stránok zdarmaWebnode