Podmorské Ferrari: No nekúpte to!

28.02.2016 20:55

Holandská firma U-Boat Worx predstavuje svoju novú ponorku neskromne ako „podmorské Ferrari“.

Tak ako mnohé autá Ferrari, aj novinka HP Sport Sub 2 je dvojmiestna a nápadne červená. Na rozdiel od talianskeho luxusného krásavca sa však vie ponoriť do hĺbky sto metrov, a to až na šesť hodín.

Je dizajnovaná tak, aby sa zmestila do garáže tridsaťmetrových a väčších superjácht a ľahko ju odtiahne aj automobil. Jednoducho, ako najkompaktnejší model prekonala predchádzajúcu ponorku tejto holandskej firmy s názvom Super Yacht Sub 3.

 

Plavidlo je síce menšie, ale vstupný otvor je dosť vysoko nad hladinou na to, aby sa zamedzilo tradičným problémom pri nastupovaní a vystupovaní. Navyše, jeho stabilita zaručuje, že ľudí netreba doň dostávať žeriavom. Ten sa však môže využiť pri zdvíhaní 2 200-kilogramovej ponorky z mora alebo pri jej spúšťaní na hladinu.

Plavidlo nie je síce rýchle ako Ferrari, ale aj päťkilometrová rýchlosť na hladine a štvorkilometrová pod ňou poteší. Energiu mu dodávajú lítiovo-iónové batérie. Ako správne očakávate, ponorka HP Sport Sub 2 nie je vôbec lacná, musíte si na ňu našetriť približne milión eur.

 

Späť

© 2015 Všetky práva vyhradené.

Vytvorte si webové stránky zdarma!Webnode